Chiromeisje Roosbeek opnieuw stabiel

Lola, het chiromeisje uit Roosbeek dat op 1 augustus werd aangereden, is overgebracht naar UZ Leuven Gasthuisberg. Het ongeval gebeurde op kamp in Hilvarenbeek in Nederland. Ze was zwaargewond, maar de toestand van het 15-jarig meisje is intussen stabiel.

Ouders Dieter en Leda beleven een zware nachtmerrie. Hoewel de toestand van Lola intussen stabiel is liep ze zware zenuwschade op. Haar bovenste nekwervels moesten opnieuw vastgemaakt worden aan haar schedel. Het is nog af te wachten hoe groot de schade zal zijn, zegt vader Dieter. "We hopen dat de schade beperkt is, maar de dokters zijn realistisch."

Inzamelactie

Om een zware revalidatie te ondersteunen hebben vrienden van de ouders van Lola een online inzamelactie opgestart. Op Kadonation kan je Lola geld storten. De actie bracht nu al 5.450 euro op. "Lola is een vechtertje", zegt Dieter. "Ze heeft al zó hard gestreden, dat ze verplicht zijn om mee te vechten."

 

Knipperen

Lola ligt momenteel nog op Intensieve Zorgen in het UZ Leuven Gasthuisberg. Ze heeft wel opnieuw gevoel in haar armen en benen, maar zelfstandig bewegen lukt nog niet. Communiceren doet ze met haar ogen. "Tweemaal knipperen is ja, eenmaal knipperen is nee."

"We leven in een echte nachtmerrie. We hebben onze dochter op kamp gestuurd en we krijgen een levensgevaarlijk gewonde patiënte terug", zegt de vader. "Al haar dromen zijn verwoest."

Lola steunen kan je op deze link.

Meest gelezen