Dan toch verkiezingen in kleinste stad van het land

Het is nu zeker. Er komen toch gemeenteraadsverkiezingen in Mesen. De partij van de huidige burgemeester Sandy Evrard (Mesense Liberalen) krijgt concurrentie, want oppositielid Kristof Veramme krijgt dan toch een lijst samengesteld. "We zouden aan negen kandidaten moeten geraken."

Kristof Veramme (MDM) zit nu als enige in de oppositie. Hij wilde wel met een lijst naar de verkiezingen trekken, maar hij was helemaal niet zeker of hij wel genoeg namen zou vinden voor op zijn lijst. Mesen is de kleinste stad van het land. Want er wonen maar iets meer dan 1000 mensen. "Het is een hele poos moeilijk geweest om mensen te vinden, de vijvers waren een beetje leeggevist, maar in een ander vijver is het wel gelukt. Als iedereen die ja gezegd heeft  tegen mij dat ook op papier zal doen, dan zouden we aan negen kandidaten moeten geraken. Er zal dan echt oppositie zijn in Mesen.

Midden september moet zijn nieuwe lijst rond zijn voor de verkiezingen op 14 oktober.

Meest gelezen