Droogtemaatregelen in provincie Antwerpen amper versoepeld

Er verandert voorlopig weinig aan de droogtemaatregelen in onze provincie. De regen van de afgelopen dagen is niet voldoende om de meeste maatregelen te versoepelen.

Te weinig regen gevallen

Ondanks de vele regen worden de maatregelen niet teruggeschroefd. "De toestand is en blijft problematisch", vertelt waarnemend gouverneur Bram Abrams. "Het beetje regen dat gevallen is, is echt nog niet genoeg."

4 uur per dag extra

Je hebt vanaf nu wel vier uur extra per dag om je akker of gazon te besproeien, of de auto te wassen met grondwater of putwater. Er mag nu tussen 10 uur 's ochtends en 18 uur in de namiddag niet meer gesproeid worden, voordien was dat nog tussen 8 uur en 20 uur. "Die versoepeling komt er op uitdrukkelijke vraag van de landbouwers, die 's nachts zeer veel werk hadden om hun gronden te kunnen beregenen."

Leidingwater gebruiken mag enkel om te koken en je te verzorgen. Ander gebruik is verboden.

Meest gelezen