Ex-N-VA'er Bart De Nijn naar Mechelse CD&V-lijst

Mechels schepen Bart De Nijn, die tot enkele maanden geleden tot de N-VA behoorde, staat in oktober als onafhankelijke op de lokale CD&V-lijst. "We vormen nu al een coalitie en waren van 2006 tot 2012 een kartel, ik wil aan dat succesverhaal verder schrijven", zegt hij.

De Nijn ging niet akkoord met de gang van zaken binnen de Mechelse N-VA wat betreft lijstvorming en verkiezingsstrategie. Hij kreeg dan ook geen plaats meer op de kandidatenlijst voor de verkiezingen in oktober en stapte uit de partij. "Ze hadden een lijst gemaakt zonder mij en ik bleef verweesd achter", zegt hij. "Ik dacht dat dit het einde was van mijn politieke carrière, gezien mijn leeftijd." De Nijn is 64.

De Nijn was jarenlang gemeenteraadslid en schepen in Mechelen, hij was ook een tijd gedeputeerde bij de provincie voor N-VA.

"Dankzij CD&V kan ik politiek actief blijven, ook al zal ik als onafhankelijke op de lijst staan. Ik heb meegewerkt aan het succesverhaal van Mechelen als schepen van Openbare Werken en hoop dit ook na de verkiezingen te kunnen blijven doen."

De Nijn wordt lijstduwer, een plaats die oorspronkelijk weggelegd was voor Walter Schroons, maar hij kreeg een job aangeboden bij het Rekenhof en verliet de politiek.

Meest gelezen