Jambon: 15 mensen opgepakt bij actie tegen transmigratie op treinen

Bij een speciale politieactie tegen illegale transmigratie op treinen zijn gisteravond 15 mensen opgepakt. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

Volgens minister Jambon ging het om een eerste speciale politieactie tegen illegale transmigratie op treinen. Een van de 15 opgepakte mensen is een gezochte crimineel. De 14 andere personen zullen binnenkort vernemen of ze naar een gesloten terugkeercentrum moeten.

Sommige transmigranten nemen de trein richting snelwegparkings en/of West-Vlaanderen om van daaruit naar het Verenigd Koninkrijk te proberen te gaan. De actie was gericht op treinen vanuit Brussel in die richting.

Gisteren nog kondigde Jambon overleg en extra middelen aan nadat de korpschef van de zone Westkust aan de alarmbel had getrokken over de aanpak van transmigratie, nu er opnieuw heel wat transmigranten worden gesignaleerd in West-Vlaanderen.

Het kabinet van minister Jambon laat weten dat er meermaals per week zulke acties op treinen zullen gebeuren. De actie is een samenwerking tussen de federale en lokale politie en de Dienst Vreemdelingenzaken.

Meest gelezen