Man in levensgevaar na steekpartij in Aalst, verdachte wordt voorgeleid voor poging tot moord

Bij een steekpartij in Aalst in de provincie Oost-Vlaanderen is een man levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat bevestigt de Aalsterse burgemeester Christoph D'Haese. Dader en slachtoffer kenden elkaar, maar de aanleiding van de feiten is nog niet duidelijk.

De feiten gebeurden gisterenavond rond 17 uur in de Sint-Janstraat in Aalst. Er ontstond een ruzie tussen twee buurtbewoners, die elkaar kenden, maar de omstandigheden worden nog onderzocht. Volgens getuigen werd het slachtoffer op straat achtervolgd en was hij gevlucht in een café in de straat, waar de steekpartij plaatsvond. De man werd in de rug gestoken en raakte zwaargewond. Hij werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

De verdachte kon snel daarna ingerekend worden door een fietsploeg van de lokale politie, zegt burgemeester D'Haese. 

Het ging om twee mannen van Syrische nationaliteit, zegt parketwoordvoerster Eva Brantegem. De verdachte zal vandaag worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter voor poging moord. Ook het slachtoffer werd van zijn vrijheid beroofd, meldt het parket. Hij zal verhoord worden als zijn toestand het toelaat.

Meest gelezen