Oplossing voor zwart kruispunt 'De Vier Wegen' in Geraardsbergen

Eén van de zwarte kruispunten in Vlaanderen is 'De Vier Wegen' in Geraardsbergen. Er zijn nu plannen om dit kruispunt veiliger te maken voor fietsers.

Het kruispunt van de N42 en de N460 in Geraardsbergen is momenteel heel gevaarlijk voor fietsers om over te steken. Aan de ene kant van de weg ligt er een dubbel fietspad maar als de fietsers willen oversteken, moeten ze over de drukke N42 fietsen. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat de situatie aanpakken en zal op twee plaatsen een middeneiland aanleggen:

  • Een middeneiland voor mensen die naar de Noordelijke kant van de N42 fietsen
  • Een middeneiland voor mensen die naar de Zuidelijke kant richting Geraardsbergen fietsen en die dan de afslag naar de N460 willen maken

"Van zodra we de formele goedkeuring van de plannen krijgen, wordt het proces voor de werken opgestart", zegt Irene Vander Craats van het Agentschap Wegen en Verkeer. "Als alles vlot verloopt zullen de werken net voor of na de winter afgelopen zijn. Natuurlijk zijn we hierbij sterk afhankelijk van de weersomstandigheden."

Er komt nog een extra maatregel om de onveilige verkeerssituatie aan De Vier Wegen aan te pakken. Bestuurders die op de N42 richting Geraardsbergen rijden, moeten nu een zeer ruime bocht nemen om op de N460 te draaien. "We gaan de bocht veiliger inrichten en ook de snelheid aanpassen", aldus Irene vander Craats. 

Meest gelezen