Videospeler inladen...

Willem Van Mullem in Genua: "Die brug is als een kaartenhuisje in elkaar gestort"

Onze reporter Willem Van Mullem was snel ter plaatse in Genua, waar een brug is ingestort. Hij zag de hulpdiensten aan het werk en kon zien hoe het dodental nog veel hoger had kunnen zijn.

De aanblik van de restanten van de brug is opvallend. Het is alsof er een stuk uit is geknipt. "De brug is als een kaartenhuisje in mekaar gestort toen er zo'n 30 auto's en 3 vrachtwagens over reden. Het is alsof iemand een stuk uit een vel papier heeft geknipt", legt Van Mullem uit.

Hij zag ook hoe het nog veel erger had kunnen zijn. "Onder de brug stonden een paar loodsen. Omdat het morgen een feestdag is, lag de industriezone stil. Het dodental had dus nog hoger kunnen zijn. Aan een kant van de brug rijden de hulpdiensten nu af en aan."

"Het belang van deze brug is niet te onderschatten. Ze verbindt de stad met de luchthaven en mensen die van Frankrijk naar Italië willen rijden (en terug), moeten ook over deze weg. Het heeft een gigantische impact op de stad. Het zal nog jaren duren voor het hier weer normaal verloopt", besluit Van Mullem.

In "Terzake" gaf Willem Van Mullem nog een update:

Videospeler inladen...

Meest gelezen