Willy Kuijpers maakt politieke comeback

Ruim twee jaar nadat hij zijn afscheid in de politiek had aangekondigd, stap ex-burgemeester Willy Kuijpers (81) van Herent opnieuw in de politiek. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen zal hij op de lijst van de N-VA staan.

Grote ambities heeft het oude Volksunie-kopstuk niet meer. Hij is intussen 81 en zal op de voorlaatste plaats van de N-VA-lijst staan. 18 jaar was hij burgemeester van Herent, en daarvoor zetelde hij in de Kamer, de Senaat, het Europees parlement én in het Vlaams parlement.

Geen mandaat, enkel raad

Toch zal hij geen nieuw politiek mandaat meer opnemen, zegt Kuijpers zelf: "Ik kan luisteren en doorgeven, maar zelf handelen zoals ik dat mijn hele leven heb gedaan dat kan ik op 81-jarige leeftijd niet meer. Een mandaat als schepen zit er voor mij niet meer in maar op de achtergrond de ploeg raad geven, doe ik graag."

Willy Kuijpers werd als burgemeester in 2013 opgevolgd door Marleen Schouteden. Zij gaf haar sjerp eind 2017 door aan huidig burgemeester Astrid Pollers, die de N-VA lijst in Herent zal trekken.

 

Meest gelezen