Videospeler inladen...

Uit het archief: Bruggen die instorten, in ons land zijn er twee ernstige gevallen bekend

Het drama in Genua doet ook vragen rijzen over de kwaliteit van de bruggen in ons land. Tot dusver zijn er in ons land twee ernstige gevallen bekend van bruggen die zijn ingestort. De laatste keer dat dit gebeurde in België dateert al van 1992. Voor het eerste bekende voorval moeten we al teruggaan naar Pulle in 1966.

Melle - 18 maart 1992

Videospeler inladen...

Een vrachtwagen geladen met 28.000 liter brandstof is in het water beland nadat de brug is ingestort. De klap was zo hevig dat de tankwagen opende en vuur vatte. De chauffeur van de vrachtwagen overleefde het drama niet.

Pulle - Nacht van 12 op 13 november 1966

Videospeler inladen...

In de nacht van 12 op 13 november kwam de plaatselijke fanfare met 54 leden met de bus naar huis. Ze moesten over bovenstaande brug in Pulle rijden, maar die was ingestort net voor ze erover wilden rijden. Balans: twee doden en zeventien gewonden. De bestuurder van de bus kon erger voorkomen.

Meest gelezen