AFP or licensors

Zeker 24 doden bij ongeval met bus in Ecuador

In de Ecuadoraanse hoofdstad Quito zijn zeker 24 mensen om het leven gekomen bij een ongeval met een bus. Dat zegt burgemeester Mauricio Rodas. Het is al het tweede ongeval in drie dagen in Ecuador, waar verkeersongevallen een van de belangrijkste doodsoorzaken zijn.

"We betreuren het vreselijke ongeval op de weg tussen Pifo en Papallacta waarbij zeker 24 doden vielen", zei burgemeester Rodas. Volgens de jongste balans zijn er ook 22 gewonden. De meerderheid van de slachtoffers zijn Colombianen. Ook zijn er Venezolanen en Ecuadoranen onder de slachtoffers.

De bus zou op een jeep zijn ingereden. De vier inzittenden van de jeep, allemaal Ecuadoranen, zouden omgekomen zijn. De autocar kantelde daarna om en reed in op verschillende woningen.

Meest gelezen