Inzameling voor aangereden chiromeisje Lola is succes

Vrienden van het aangereden chiromeisje Lola zijn een inzamelactie voor haar gestart. Lola werd begin augustus aangereden tijdens een trektocht op chirokamp in Nederland. Ze is buiten levensgevaar, maar er wacht haar een zware revalidatie. Met het ingezamelde geld willen vrienden Lola en haar gezin steunen. Intussen is er al bijna 10.000 euro ingezameld. 

Het ongeval gebeurde op 1 augustus. De 15-jarige Lola was op pad met haar vrienden en vriendinnen van de chiro in Hilvarenbeek in Nederland, toen een bejaarde man haar aanreed. Een chiroleider zorgde voor de eerste hulp, een traumahelikopter bracht Lola naar het universitair ziekenhuis van Nijmegen, daar werd ze met spoed geopereerd. 

Intussen is Lola overgebracht naar UZ Leuven Gasthuisberg, waar ze op de kinderafdeling van intensieve zorgen verzorgd wordt. Er wacht Lola een zware revalidatie. Haar nekwervels moeten opnieuw vastgemaakt worden aan haar schedel. Om de familie financieel te steunen, hebben vrienden van de ouders van Lola een crowdfunding op poten gezet. En die loopt goed. Op enkele dagen tijd is er al bijna 10.000 euro ingezameld. 

De ouders van Lola zijn blij met de steun. "Lola is een vechtertje", vertelde haar papa Dieter aan Radio 2. "Wij zijn verplicht om met haar mee te strijden." 

Lola en haar familie steunen kan via deze link

Meest gelezen