Videospeler inladen...

Luchtvaartverkeer op Schiphol nabij Amsterdam gehinderd door technische storing

Sinds kwart over een vanmiddag kunnen minder vliegtuigen landen of opstijgen op de luchthaven van Schiphol nabij Amsterdam. Oorzaak is een probleem bij de luchtverkeersleiding. Ook de luchthaven van Rotterdam/Den Haag is getroffen.

Volgens het Nederlandse persagentschap ANP begon de storing om kwart over een vanmiddag. Een half uur lang konden er geen vliegtuigen meer konden landen of opstijgen en moesten enkele vluchten worden afgeleid naar andere luchthavens.

Volgens de luchtverkeersleiding in Nederland was er een probleem met de communicatie tussen de verkeersleiders en de piloten. Daarom werd het vliegverkeer afgebouwd en geen nieuwe inkomende vluchten meer toegelaten in het Nederlandse luchtruim.

Na iets meer dan een uur was het probleem echter opgelost. Het vliegverkeer kan daarop opnieuw opgebouwd worden, maar het kan nog even duren vooraleer alles opnieuw normaal verloopt. Volgens de luchtverkeersleiding is de veiligheid nooit in het geding geweest.

Volgens de NOS waren er overigens ook problemen op de luchthaven van Rotterdam/Den Haag.

Schiphol is na Heathrow bij Londen en Charles-de-Gaulle nabij Parijs de drukste luchthaven van Europa. Het is ook de thuisbasis van de Nederlandse maatschappij KLM die gefuseerd is met Air France.

Meest gelezen