Videospeler inladen...

Man die gisteren mensen omverreed in Londen, is afkomstig uit Soedan

Er zijn meer details bekend over de verdachte die gisteren is opgepakt na een mogelijke terreuraanslag nabij het Britse parlement in Londen. De man heeft de Britse nationaliteit, maar komt uit het Afrikaanse land Soedan.

Gisterochtend reed een kleine Ford Fiesta een aantal mensen aan in de buurt van het Britse parlement in Londen. De auto kwam al snel tot stilstand tegen een betonnen barrière. De inzittende werd meteen opgepakt door de politie, maar zou weigeren mee te werken aan het onderzoek.

De Britse politie gaat ervan uit dat het gaat om een terreurdaad, omdat de man blijkbaar opzettelijk omstaanders heeft aangereden. Veel succes had hij daar niet mee, want uiteindelijk moesten slechts drie mensen naar een ziekenhuis gebracht worden. Geen van hen heeft zware verwondingen.

De man die is opgepakt, is geïdentificeerd als Salih Khater. Hij is 29 en komt uit Soedan, maar heeft de Britse nationaliteit en woont in de stad Birmingham. De politie heeft daar huiszoekingen verricht, maar ook in Notthingham. Het is dus mogelijk dat er gezocht worden naar meerdere verdachten. Khater wordt alvast vervolgd wegens poging tot doodslag en terrorisme.

Zeker is dat Khater bij de geheime diensten niet bekend stond als geradicaliseerd moslim of potentieel terrorist. De man bleek weinig sociale contacten te hebben en studeerde het voorbije jaar accountancy aan de universiteit van Coventry. Het is niet onmogelijk dat er andere motieven in het spel zijn, zoals psychische problemen. De poging tot aanslag is ook door niemand opgeëist.

Meest gelezen