Videospeler inladen...

Spaanse en Franse mobilhomes kamperen illegaal in Heverleebos

De boswachters van het Agentschap Natuur en Bos kregen klachten binnen over mobilhomes die overnachten op het speelplein Linderonde in het Heverleebos. Bepaalde apps leiden vooral Fransen en Spanjaarden naar deze plek. Maar ze mogen er eigenlijk niet staan.

"We zien vooral Franse en Spaanse nummerplaten", vertelt boswachter Marc. "Vanmorgen telde ik er zes. De eigenaars van de mobilhomes vertelden me dat ze de plaats hadden gevonden op enkele apps waar mooie plekjes om te overnachten gedeeld worden. Ik heb hen duidelijk gemaakt dat dit een speelterrein is, en geen kampeerplaats."

"We hebben wel enkele bivakzones ter beschikking", vertelt Marc. "Maar daar zijn geen tenten of mobilhomes toegelaten. Bovendien laten deze mensen vaak afval achter, of maken ze een vuurtje." Boswachter Marc denkt dat enkele extra borden duidelijk zullen maken dat kamperen op de Linderonde niet mag.

VIDEO: bekijk hieronder het fragment uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen