Videospeler inladen...

Na weken vuur en rook is Yosemite National Park weer open voor het publiek

Het beroemde natuurpark Yosemite in de Amerikaanse staat Californië is 3 weken gesloten geweest door een natuurbrand. Hoewel de brand nog niet helemaal onder controle is, is het park sinds gisteren weer open voor het publiek.

De brand is begonnen op 13 juli en heeft in totaal 38.850 hectaren bos en struikgewas verwoest. Daarmee is het de grootste brand die ooit in het Sierra Nevada gebergte, waartoe Yosemite behoort, heeft gewoed.

Omdat de brand nog niet helemaal onder controle is, zijn sommige wegen in het park nog gesloten. Maar Yosemite Valley, waar zich de beroemdste attracties bevinden zoals Yosemite Falls, El Capitan en Half Dome, is sinds gisteren weer toegankelijk.      

Luchtkwaliteit fel verbeterd

Volgens de woordvoerder van het park is de luchtkwaliteit de afgelopen weken fel verbeterd en is de zichtbaarheid in het park weer optimaal.  

Vorig jaar trok Yosemite National Park meer dan 4,3 miljoen bezoekers van over heel de wereld. Het valt af te wachten of het aantal dit jaar geëvenaard kan worden. De 3 weken dat het park gesloten is geweest, vielen net in het hoogseizoen. 

Videospeler inladen...
De bij klimmers vermaarde rots El Capitan

Meest gelezen