Be-MINE in Beringen krijgt een school met avontuurlijke speelplaats

De voormalige badzaal van be-MINE in Beringen wordt dit schoojaar verbouwd zodat daar in september volgend jaar een nieuwe school kan open gaan.

De initiatiefnemers noemen het een school van de 21ste eeuw waarin kinderen onder meer leren van elkaar en niet alleen van hun leerkracht. Ze moeten er zich ook bewust van zijn waarom ze iets leren en moeten kunnen leren op hun eigen tempo. De school zal 'Straf' heten, maar dan wel straf in de betekenis van sterk en krachtig. De vijf letters staan ook voor Samen, Toekomst, Ruimte, Anders en Fier 

Avontuurlijke speelplaats

Blikvanger van de school wordt een avontuurlijke speelplaats, die zich op het voormalige mijnterrein bevindt. Esther Elsen: "We hebben ervoor gekozen om een heel avontuurlijke speelplaats te creëren voor de kinderen, waar ze zich vuil mogen maken, waar ze mogen ravotten, natuurlijk in een veilige omgeving.  Het leren kan zo ook naar buiten worden doorgetrokken, omdat kinderen ook heel wat kunnen leren in de groene omgeving op be-MINE." 

Meest gelezen