Opnieuw veer tussen Oud-Turnhout en Ravels

Vanaf 15 augustus kan je op het kanaal Dessel-Schoten weer met een veer mee. Het gaat om een pontje tussen de Staatsbossen in Ravels en het natuurgebied De Liereman in Oud-Turnhout.

Traditie in ere hersteld

Dat veer bestond vroeger al en werd op drukke momenten zelfs door enkele honderden fietsers en wandelaars per dag gebruikt. Nu vaart het weer tot eind september. Het wordt bediend door jobstudenten. Volgend jaar komt er een gemotoriseerd veer met een veerman, via een project van sociale tewerkstelling. "Nu is het water een echte barrière", zegt schepen Hans Van de Laer van Oud-Turnhout. "De fietsknooppunten liggen aan beide kanten maar worden niet met elkaar verbonden. Met dit veer wel. Omdat we denken dat het nog altijd in trek is, testen we het al even uit aan het einde van het toeristisch seizoen." Het is de bedoeling om het gemotoriseerd veer tussen Ravels en Oud-Turnhout vanaf volgend jaar in te leggen tijdens de lente en de zomer. Op het kanaal Dessel-Schoten is recreatie op dit moment verboden omdat daar blauwalgen zijn aangetroffen, maar het veer mag dus wel gewoon uitvaren.

 

Meest gelezen