Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Vooravond Pukkelpop: Angèle en Coely warmen het publiek op

De vooravond van Pukkelpop begint de jongste jaren meer en meer op een echte festivaldag te lijken, met bijna uitsluitend Belgische namen op de podia, zoals dit jaar Angèle en Coely. En traditiegetrouw is er natuurlijk ook het eerste dansfeestje in de Boiler Room. 

Het slotakkoord in de Dance Hall wordt gegeven door Coely, die aan een voor haar prachtig jaar bezig is. Eerder dit jaar won ze twee MIA's (urban en solo vrouw) en een Ultima. Op de festivalpodia blijft ze groeien als performer. 

De Dance Hall is helemaal volgelopen voor Coely, die als een volleerde en zelfverzekerde frontvrouw het publiek ment. "Do you wanna groove with me, do you wanna dance with me?" Het Pukkelpoppubliek antwoordt op elke vraag die ze stelt bevestigend. 

©CPU - Ymke Dirikx

En hoewel uit onderzoek blijkt dat vrouwen nog altijd ondervertegenwoordigd zijn op festivals, toont deze eerste avond van Pukkelpop alvast opnieuw dat er zeker ook in België  verschillende straffe vrouwen zijn die hun plek op een van die vele podia zeker verdienen. 

"Denk niet dat iedereen van Angèle houdt, maar op dit moment is het leuk"

Want voor Coely mag Angèle het publiek in de Dance Hall opwarmen voor de komende dagen, terwijl wie zich meteen de benen vanonder het lijf wil dansen terechtkan in de Boiler Room.

Angèle had deze zomer een reeks grote Belgische festivals in haar agenda staan en dan mag Pukkelpop natuurlijk niet ontbreken. En dat allemaal terwijl ze nog steeds maar enkele singles ("La loi de Murphy", "Je veux tes yeux" en "La thune") op het publiek heeft losgelaten. Op haar debuutalbum is het nog wachten tot 5 oktober. 

Angèle heeft echter nog niets van haar enthousiasme verloren. Haar bekende nummers wisselt ze af met nieuw werk, ze huppelt van links naar rechts over het podium en spoort het publiek aan om mee te dansen en te zingen. 

Het refrein van "La loi de Murphy" moeten de festivalgangers eerst zelf a capella inzetten alvorens ze aan het nummer begint en tijdens "Je veux tes yeux" laat ze iedereen, net zoals op Werchter, een sitdown doen.

Van het nieuwe nummer "Fou", dat ze een maand geleden schreef, vraagt ze zich luidop af of ze het op haar nieuwe album zou zetten. Autobiografisch lijkt het alvast wanneer ze zingt dat alles "te gek geworden" is voor haar en "dat iedereen druk kent in het leven".

Want dat iedereen van Angèle houdt, daar is ze zelf nog niet zo zeker van. "Ik denk niet dat iedereen van Angèle houdt. Het is allemaal zo snel gegaan dat ik me er wel wat zorgen om maak. Het is niet normaal. Afwachten of iedereen van het album houdt, maar op dit moment is het leuk", reageert ze nuchter in een gesprek met VRT NWS (zie video bovenaan).

©CPU - Ymke Dirikx

Daniël Busser mag Dance Hall openen

Eerder op de avond had de jonge Limburgse rapper Daniël Busser al de eer om de Dance Hall te openen. Hij tekende onlangs bij het  Nederlandse label Top Notch, ook bekend van De Jeugd van Tegenwoordig (vanavond ook hier op Pukkelpop) en Ronnie Flex. 

Busser verloor zijn moeder op zijn 8e en raakt in zijn teksten thema's aan waar jongeren mee worstelen, zoals liefdesverdriet en de zoektocht naar een eigen identiteit. 

©CPU - Ymke Dirikx

Charlotte de Witte vervangt vrijdag Travis Scott

Pukkelpop start pas echt morgen, maar vandaag zijn een heleboel festivalgangers zich dus al komen installeren op de camping. En zij zijn helemaal klaar voor de 187 bands die er tijdens deze 33e editie op de 8 podia staan. 

Concertphotographers.be ©Ymke Dirikx

Wie een ticket voor morgen of een combiticket heeft, kan vanavond al naar een pak concerten van Belgische of Nederlandse artiesten in de Boiler Room, Dance Hall, Castello en Booth. En zo krijgt de pre-avond in Kiewit jaar na jaar meer de allure van een echte festivaldag. 

Bij veel festivalgangers is er vanavond wel even ontgoocheling te horen nadat de organisatie bekendgemaakt heeft dat Travis Scott vrijdag Pukkelpop niet zou afsluiten op de Main Stage. Hij wordt vervangen door de Belgische Charlotte de Witte, die morgen ook al in de Boiler Room staat. Zij zal dit jaar dus twee dagen na elkaar op Pukkelpop staan.  

Tijdens Pukkelpop voert spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel, net zoals op Dour en Suikerrock, trouwens opnieuw ludiek campagne om het spoorlopen tegen te gaan. Tijdens de eerste helft van 2018 waren er al 415 meldingen van spoorlopers. Door hun handtekening op een grote muur te zetten kunnen deelnemers zich symbolisch engageren om nooit meer te spoorlopen. Of ze kunnen hun trampolinefoto op sociale media delen met de hashtag #NoTrespassing. 

Concertphotographers.be ©Ymke Dirikx

VIDEO: bekijk hieronder de reportage uit "Het journaal"

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen