Image Rene Rossignaud/AP

Spanje redt 524 migranten en vluchtelingen uit Middellandse Zee

Spaanse reddingsdiensten zeggen dat ze vandaag 524 migranten en vluchtelingen uit 12 boten hebben gered op de Middellandse Zee. Ze waren ingescheept in Noord-Afrika en probeerden Europa te bereiken. 

240 migranten werden van 12 boten geplukt in de Straat van Gibraltar, de kortste route vanuit Noord-Afrika. Iets meer oostelijk, in de Alboránzee, werden nog eens 284 mensen uit vijf bootjes gehaald. 

Nu het moeilijker is geworden om vanuit Libië de oversteek te wagen, proberen steeds meer mensen hun geluk te zoeken via een oversteek vanuit Algerije of Marokko, waarbij ze meestal naar Spanje proberen te komen. Er zijn in Spanje al meer dan 25.000 mensen van over zee aangekomen dit jaar. 

Eerder vandaag raakte bekend dat het reddingsschip Aquarius dan toch is kunnen aanmeren in Malta. Op het schip zaten 97 mannen en 44 vrouwen, vooral uit Somalië en Eritrea. Spanje zal een deel van hen opnemen. 

Meest gelezen