Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Terzake docu: De jacht op het kwade

Londen, Boston, Parijs, San Bernardino, Brussel, Orlando, Nice, Würzburg, Ansbach, Saint-Etienne- du-Rouvray, Berlijn, Westminster, Stockholm en Manchester: 14 terroristische incidenten, 32 daders, 429 doden, meer dan 2400 gewonden.

Bommen, vuurwapens, een bijl, vrachtwagens en een auto, de wapens zijn wat ze in handen krijgen. En terwijl de achtergrond van de daders heel divers is, tekent er zich toch een patroon af.

Bij elke aanval was ten minste een van de terroristen bekend bij de politie. Bij elke aanval maakten de daders deel uit van een netwerk. Bij elke aanval communiceerden de terroristen elektronisch met elkaar of met hun helpers. Bij elke aanval was er een digitale voetafdruk die wees op radicalisering.

Hoe is het mogelijk dat ondanks al die sporen en bewijzen de inlichtingendiensten geen idee hadden dat die aanvallen beraamd werden? Daar zoekt deze reportage, die zich laat bekijken als een ware thriller, antwoorden op.

Meest gelezen