Videospeler inladen...

Amerika rouwt: “De muziekwereld heeft een stuk van z’n ziel verloren”

Het overlijden van een grootheid als Aretha Franklin lokt veel reacties los in de VS. President Trump, de Obama’s en zowat alle bekende muzikanten zijn in rouw en zijn vol lof over de legendarische zangeres die op 76-jarige leeftijd is overleden.

“De Queen of Soul, Aretha Franklin is dood. Ze was een geweldige vrouw, met een prachtig geschenk van God, haar stem. Ze zal gemist worden!”, aldus president Donald Trump in een tweet.

Ook Trumps voorganger, Barack Obama en zijn vrouw Michelle laten zich niet onbetuigd. “Aretha heeft geholpen de Amerikaanse beleving te definiëren. In haar stem konden we onze geschiedenis voelen, in al zijn schakeringen - onze kracht en onze pijn, onze duisternis en ons licht, onze zoektocht naar verlossing en ons (...) respect. Moge de Queen of Soul in eeuwige vrede rusten.”

De bekende burgerrechtenactivist Jesse Jackson noemt de stem van Franklin dan weer “de meest consistente stem in de muziek van de afgelopen 60 jaren.” “De muziekwereld heeft een stuk van zijn ziel verloren.”

Uit de muziekwereld zelf komen er natuurlijk ook veel rouwbetuigingen. Bijvoorbeeld van Barbra Streisand:

Carole King, die samen met Aretha Franklin “(You make me feel like) A natural woman” schreef, is ook vol lof en dankbaarheid.

En voor een andere zangeres was het een dubbeltrieste dag: Lisa Marie Presley. Uitgerekend op de sterfdatum van haar vader Elvis Presley (intussen 41 jaar geleden) ziet ze een andere grootheid verdwijnen uit haar leven.

VIDEO: bekijk hieronder het fragment uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen