Belgische vrachtwagen rijdt in op bus in Noord-Frankrijk: twee kinderen zwaargewond

Bij een ongeval met een Belgische vrachtwagen en een bus kinderen in het Noord-Franse departement Aisne, zijn twee kinderen zwaargewond geraakt. Vijf andere kinderen en twee volwassenen liepen lichtere verwondingen op. De chauffeur wordt ondervraagd.

Het ongeluk gebeurd in de late namiddag, rond 17.45 uur, ter hoogte Villers-Agron-Aiguizy.  De Belgische vrachtwagen reed er in op een reisbus die aan de kant van de snelweg A4 stond. 

Op dat moment is een vrachtwagen, waarvan op foto's in Franse media duidelijk te zien is dat die een Belgische nummerplaat heeft, ingereden op de bus. Op de beelden is te zien dat de achterkant van de bus opengereten is en dat de vrachtwagen door de zware klap gekanteld is. 

In de bus zaten 28 kinderen en 14 volwassenen. Twee kinderen, volgens een lokale krant 11 en 12 jaar oud, werden na het ongeval zwaargewond naar het ziekenhuis van Reims gebracht.  Vijf andere kinderen en twee volwassenen werden lichtgewond afgevoerd. 

De kinderen waren op zomerkamp in Varennes-en-Argonne, in het Franse departement Meuse en waren met de bus op de terugweg van een dag Parijs. Dat zegt de onderprefect van Aisne op de Franse zender BFM TV

De chauffeur van de vrachtwagen wordt ondervraagd.

Meest gelezen