Videospeler inladen...

Bijna 100 overdosissen in 3 dagen in New Haven: wat is er aan de hand?

Bijna 100 mensen hebben de afgelopen drie dagen een overdosis drugs genomen in New Haven, een stad in de Amerikaanse staat Connecticut. Telkens is K2 de boosdoener: een synthetische en heel goedkope variant van cannabis. De politie heeft intussen drie verdachten opgepakt.

New Haven is vooral bekend als universiteitsstad. Het is namelijk de thuishaven van de befaamde universiteit van Yale. Maar de stad, die zo’n 130 kilometer ten noordoosten van New York ligt, komt de laatste dagen opvallend in het nieuws omdat tientallen mensen er plots met een overdosis in het ziekenhuis worden opgenomen.

Dinsdag kwamen de eerste drie slachtoffers binnen. Maar woensdag ging het plots hard en werden tientallen druggebruikers naar het ziekenhuis afgevoerd. Intussen staat de teller van het aantal overdosissen op 89.

Park

Opvallend: ruim 50 slachtoffers stortten in, in een park vlak bij de universiteit van Yale. Velen van hen waren aan het braken, vielen flauw of hadden ademhalingsproblemen. Twee druggebruikers waren in kritieke toestand, maar er vielen geen doden. (zie video hieronder)

Intussen komen de slachtoffers niet alleen meer uit het park, maar uit de hele stad. Volgens een lokale tv-zender zijn de slachtoffers voornamelijk daklozen.

Videospeler inladen...

K2

De antidrugsbrigade werd ingeschakeld om te onderzoeken wat de oorzaak was van het plotse aantal overdosissen. Na onderzoek blijkt dat K2 of Spice de boosdoener is. Dat is een synthetische drug die erg goed op cannabis lijkt, maar veel sterker is en ook heel goedkoop is: zo’n 2 à 3 dollar per pakje.

Vermoedelijk is iemand de drug gratis aan het verspreiden om mensen verslaafd te maken.  Intussen heeft de politie al drie verdachten opgepakt. Er wordt nu onderzocht wat hun mogelijke betrokkenheid is bij de zaak. Er wordt ook onderzocht of er nog andere drugs in het spel zijn, want bij een aantal slachtoffers werd ook fentanyl gevonden, een pijnstiller die op morfine lijkt, maar veel sterker is.

Meest gelezen