Videospeler inladen...

Bisschop van Luik en zijn neef aangevallen en overvallen

De bisschop van Luik, Jean-Pierre Delville, is in de nacht van dinsdag op woensdag overvallen door onbekenden. Dat schrijft La Dernière Heure. Ze drongen het appartement van de 67-jarige bisschop binnen en vielen hem en zijn neef aan, die daar ook aanwezig was. Beide werden opgesloten, maar ze raakten niet gewond.

In de nacht van dinsdag op woensdag drongen tot nog toe onbekende overvallers het bisdom van Luik binnen via een toiletraam. Ze begaven zich naar het privé-appartement van de Luikse bisschop Delville, die daar op dat moment aanwezig was met zijn petekind. De twee werden aangevallen en opgesloten in de badkamer. Ze raakten daarbij niet gewond, maar zijn wel nog steeds in shock.

"De gemaskerde dieven eisten cash geld," zegt het bisdom. "Maar de bisschop had geen cash geld in huis en heeft een som moeten afgeven die door zijn neef bij hem was afgegeven met het oog op een buitenlandse reis. Nadien werd goud gevraagd. De bisschop kon enkel de drie kelken uit de kapel geven. Daarna vroegen ze waardevolle schilderijen en eisten ze Picasso's. De bisschop toonde vier schilderijen uit de 17e eeuw die in de raadszaal hingen."

Ze legden - in het Duits en een vreemde taal - uit dat ze geld nodig hadden om een 5-jarig dochtertje te genezen. Het is voorlopig nog niet duidelijk wie achter de overval zit, er werd nog niemand gearresteerd. Het parket is wel een onderzoek gestart. 

VIDEO: bekijk hieronder het fragment uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen