Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Braziliaanse plastisch chirurg Dr. Bumbum officieel beschuldigd van moord

Na zijn arrestatie een kleine maand geleden, is dokter Denis Furtado nu samen met zijn moeder, vriendin, secretaresse en dienstmeid veroordeeld voor de moord op een van zijn patiënten.

'Het toedienen van een veel te grote hoeveelheid van een chemische stof' en 'niet geregistreerd om het beroep van dokter uit te voeren in de staat van Rio de Janeiro'. Zo klinken de beschuldigen tegen plastisch chirurg Denis Furtado, die wereldwijd beroemd is onder de naam Dr. Bumbum, na een fataal afgelopen billenvergroting.

Die operatie voerde de dokter afgelopen maand uit in zijn eigen appartement in Rio de Janeiro, geholpen door zijn moeder, vriendin en dienstmeid. Het 46-jarige slachtoffer, Lilian Calixto, werd ziek tijdens de procedure en stierf een aantal uren later in het ziekenhuis. 

De publieke aanklager in Rio de Janeiro stelt dat Furtado "vrouwen lokte met de valse belofte van snelle en onmiddellijke schoonheid." Ook zou zijn appartement zijn ingericht op een hachelijke manier die ongeschikt zou zijn voor dergelijke operaties. 

Ook de vier andere personen betrokken bij de operatie, moeder, vriendin, secretaresse en dienstmeid van de dokter, worden aansprakelijk gehouden voor de moord. De moeder van de plastisch chirurg, Maria de Fátima Barros Furtado, wordt eveneens beschuldigd omdat ze het beroep van dokter bleef uitoefenen nadat haar medische licentie was ingetrokken. 

Meest gelezen