Videospeler inladen...

Huurprijzen van studentenkoten blijven stabiel

De huurprijzen van studentenkoten in Leuven blijven stabiel tegenover vorig academiejaar. Na jarenlange prijsstijging hebben de acties van de KU-Leuven nu effect. 

Wie volgend academiejaar een kot zoekt in Leuven heeft geluk, de huurprijzen van studentenkoten stijgen amper tegenover vorig jaar. Er is zelfs een lichte daling merkbaar. "Om te weten of er werkelijk een dalende trend is ingezet moeten we enkele jaren wachten", zegt Ludo Cloonen van de Huisvestingsdienst van de KU-Leuven. De stabilisering van de huurprijzen komt er doordat de KU-Leuven enkele jaren geleden acties ondernam om het tekort aan studentenkoten weg te werken. In samenwerking met de stad Leuven werden een duizendtal koten bijgebouwd. Voor een studentenkot in Leuven betaal je dit academiejaar gemiddeld tussen 330 en 350 euro per maand.  

Licht overschot aan studentenkoten

De Huisvestingsdienst van de KU-Leuven schat dat er dit jaar een licht overschot aan studentenkoten zal zijn. “We gaan ervan uit dat 1 tot 1.5% leegstand nodig is voor een gezonde kamermarkt. Zo blijft de prijs stabiel en worden eigenaars aangemoedigd om de kwaliteit hoog te houden”, aldus Ludo Cloonen.

Ook in andere Vlaamse steden blijven de huurprijzen stabiel

Niet alleen in Leuven blijven de huurprijzen van studentenkoten stabiel, ook in Brussel en Hasselt is de gemiddelde huurprijs van een studentenkot nauwelijks gestegen. In Gent gaat het om een lichte stijging van gemiddeld 15 euro.

Meest gelezen