Archieffoto

Dode bij opening van jachtseizoen in Ploegsteert

In Ploegsteert, net over de taalgrens, in de provincie Henegouwen, is een dode gevallen bij de opening van het jachtseizoen. Een jager zou er per ongeluk een schot hebben gelost en daarbij werd iemand dodelijk getroffen. Het parket van Doornik heeft een onderzoek gestart.

Een twintigtal mensen was samengekomen om de opening van het jachtseizoen te vieren in Ploegsteert. Maar de dag is in mineur geëindigd.

"Volgens de eerste elementen van het onderzoek zat de schutter op een krukje dat was beginnen te wankelen", zegt substituut van de procureur des konings Frédéric Bariseau. "Hij zou door het verliezen van zijn evenwicht per ongeluk een schot gelost hebben." Het slachtoffer, een man van 65, werd in de flank geraakt. De hulpdiensten hebben nog geprobeerd de man te reanimeren, maar er kon geen hulp meer baten.

Het parket is een onderzoek gestart naar onvrijwillige doodslag, mogelijk door een gebrek aan voorzienigheid en voorzichtigheid. Het wapen van de schutter werd in beslag genomen en er werd een toxicologisch onderzoek uitgevoerd. De federale gerechtelijke politie van Doornik-Bergen heeft een onderzoek geopend en een expert ter plaatse gestuurd.

  

Meest gelezen