Videospeler inladen...

Eerste studente van het nieuwe academiejaar ingeschreven in Leuven

Amélie Beyaert uit Laken is de eerste ingeschreven studente van academiejaar 2018-2019 in Leuven. Zij schreef zich deze morgen stipt om 9 uur in. Het academiejaar start op 24 september.

Het academiejaar begint pas 24 september, maar de inschrijvingen aan de KULeuven zijn vanaf vandaag officieel gestart. Amélie Beyaert was de eerste studente die zich inschreef.

Pol & soc

"Ik ga politieke en sociale wetenschappen studeren", begint Amélie, kersvers afgestudeerd van het middelbaar en klaar voor een nieuw avontuur. "Zowel het sociale als het politieke trekken mij aan. Ik heb heel veel interesse in de maatschappij en de verhouding van mensen tegenover elkaar. Langs het politieke aspect wil ik te weten komen hoe politici het voor elkaar krijgen om zoveel mensen te bewegen, en uiteindelijk hun idee laten doorkomen." Amélie kreeg een bemoedigende speech van rector Luc Sels, en mocht nadien ook nog een mooi welkomstcadeau in ontvangst nemen. 

Ondersteunend traject

"Wat we al jaren proberen te doen, is zorgen dat studenten al vanaf het middelbaar geïnformeerd worden over hun mogelijkheden op de universiteit", zegt rector Luc Sels. Sels staat aan het begin van zijn tweede academiejaar als rector van de KULeuven, en probeert nog meer in te zetten op ondersteuning van de student. "We organiseren infodagen en zelf-evaluaties die de toekomstige student meer richting geeft. Wij geloven dat een beter geïnformeerde student meer gemotiveerd is, en dus betere slaagkansen heeft in de toekomst."

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Videospeler inladen...

Meest gelezen