45e Film Fest Gent maakt nieuwe titels en poster bekend

Op het affichebeeld van de 45e editie van Film Fest Gent prijkt de Hongaarse actrice Dorota Segda. Het festival staat namelijk in het teken van Hongarije dit jaar. Het filmfestival, dat op 9 oktober begint, pakt vandaag ook uit met 10 nieuwe titels, van gevestigde waarden als Jacques Audiard en Paolo Sorrentino, en ook van Vlaams debutant Kenneth Mercken.

Het festival had al eerder aangekondigd dat het opent met "Girl", het in Cannes bekroonde debuut van Gentenaar Lukas Dhont. Vandaag zijn er extra galavoorstellingen bekendgemaakt, films die in Gent vertoond worden voor ze in de Belgische zalen verschijnen. Het gaat o.a. om "Loro", de langverwachte Berlusconi-biopic van Paolo Sorrentino, en "The sisters brothers", de eerste Engelstalige film van Jacques Audiard met Jake Gyllenhaal en Joaquin Phoenix.

(lees verder onder de trailer van "Loro")

Laatste rol van Redford

Nog grote namen vallen te bewonderen in "The old man and the gun" van David Lowery: hoofdrollen zijn voor Casey Affleck en Robert Redford, die onlangs aankondigde dat hij het acteren voorgoed vaarwel zegt. "Transit" van Christian Petzold is dan weer een vluchtelingendrama. En "Coureur" van oud-wielrenner Kenneth Mercken zal in wereldpremière gaan in Gent.

(lees verder onder de trailer van "The old mand and the gun")

Focus op Hongarije

Verder zijn er titels bekendgemaakt voor de sectie Global Cinema, waarin de hedendaagse auteurscinema aan bod komt. "Gräns" was de Un Certain Regard-winnaar op het jongste festival van Cannes. "Nome di donna" is de nieuwe film van "La meglio gioventù"-regisseur Marco Tullio Giordana. Verder is er nog Australisch werk, "Flammable children", en "The green fog", een eerbetoon aan Hitchcocks "Vertigo".

In de Classics-programmatie tenslotte wordt "My twentieth century" vertoond, het debuut uit 1989 van de Hongaarse cineast Ildikó Enyedi. De hoofdrolspeelster uit die film, Dorota Segda, prijkt op de poster van het Gentse festival, dat een focus op Hongarije heeft dit jaar.

De 45e editie van Film Fest Gent loopt van 9 t.e.m. 19 oktober 2018.

Meest gelezen