Italiaanse parket vreest voor 10 à 20 extra vermisten na brugramp in Genua

Het dodental van de ingerstorte snelwegbrug in Genua dreigt nog op te lopen. Het Italiaanse parket vermoedt dat er nog meer mensen onder het puin vermist zijn. Procureur Francesco Cozzi heeft aan het persbureau Ansa gezegd dat er mogelijk nog tien tot twintig vermisten zijn.

Gisteren had Cozzi het over 42 dodelijke slachtoffers, terwijl de plaatselijke autoriteiten het tot nu toe bij 39 bevestigde sterfgevallen houden.

Vandaag heeft de brandweer getwitterd dat vorige nacht snuffelhonden de hele nacht aan het werk zijn geweest. Dat wijst erop dat de reddingsoperaties nog steeds aan de gang zijn, hoewel de hoop wegdeemstert dat er twee dagen na de ramp nog overlevenden zouden zijn.

Meer dan dertig voertuigen zijn 45 meter naar beneden gestort toen de brug het begaf.

Salvini haalt uit naar wegbeheerder

Intussen vraagt minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini aan wegbeheerder "Autostrade per l'Italia" om in sommige gevallen geen tolgeld te innen. "Momenteel betalen ook ambulances tolgeld op de autosnelwegen", aldus Salvini na een bezoek aan gewonden van de ramp in Genua. "Ik vraag mij af waar het hart en de hersenen van sommigen zich bevinden."

Salvini verwacht een teken van goede wil. "Vorig jaar hebben ze 3,5 miljard euro tolgeld opgestreken. Na de ramp die ze mee hebben veroorzaakt denk ik dat ze best enkele weken geen tolgeld kunnen heffen."

"Autostrade per l'Italia" beheert zowat de helft van de 6.000 kilometer autostrade in Italië. De Italiaanse regering wil de concessie van het bedrijf intrekken voor het traject met de ingestorte brug in Genua.

Meest gelezen