Jongeman geeft nijlpaard tik op de billen in dierentuin

De politie van Los Angeles is op zoek naar een man die in de plaatselijke dierentuin over een hek klom om daarna een van de nijlpaarden een tik op de billen te geven. Op basis van de beelden, die intussen viraal gaan, besliste de directie van de Los Angeles Zoo om de politie in te schakelen. 

Op de beelden is te zien hoe een jongeman een tik geeft en dan snel wegrent:

Woordvoerster April Spurlock op nieuwswebsite Los Angeles Times: "Iedere interactie die niet toegelaten is, met welk dier dan ook, is gevaarlijk, zowel voor het dier als voor zijn verzorger. Het is nooit aangewezen voor wie dan ook om een dier aan te raken, behalve voor degenen die het verzorgen."

"Ook al houdt het dier geen enkele verwonding over aan wat er gebeurd is, dit betekent niet dat hij door een voorval zoals dit niet kan gestresseerd zijn. Toch zullen we dit incident niet behandelen als een zaak van dierenmishandeling, maar eerder als het betreden van een verboden terrein." De politie is nog altijd op zoek naar de man.

"Eigenlijk zijn dergelijke incidenten eerder zeldzaam en is dit voorval niet representatief voor een of andere trend van onbehoorlijk gedrag tegenover dieren", aldus de woordvoerster nog.

In de dierentuin zijn intussen meer borden opgesteld om de bezoekers duidelijk te maken dat betreden van verboden terrein echt niet door de beugel kan. Spurlock: "We willen ook vermijden dat andere bezoekers deze stunt willen nabootsen. Dat copycat-gedrag willen we ontraden."

Meest gelezen