Komende weken minder bussen door centrum van Leuven

Wie in Leuven met de bus naar het stadscentrum wil, moet goed opletten. Door wegenwerken kunnen de bussen van de Lijn niet alle haltes aandoen.

Een aantal buslijnen rijdt de komende weken niet meer via hun bekende route in het centrum van Leuven.  Dat komt omdat de stad een aantal wegenwerken op hetzelfde moment uitvoert. Onder meer de Naamsestraat, de Maria Theresiastraat en ook de Capucijnenvoer zijn onderbroken. 

Alternatief

De veel gebruikte buslijnen 1 en 2 rijden dus niet meer via het centrum. Zij rijden nu gewoon rechtstreeks naar het station via de ring. De bussen die normaal langs het Sint-Jacobsplein rijden, komen wel nog tot het centrum. Die bussen volgen een aangepaste route, en dus worden sommige haltes niet bediend. Wie dus niet te voet naar het centrum kan, kijkt best even uit welke bussen wel nog door het centrum rijden.

Omleiding bus 3 aangepast

Goed nieuws is er dan weer voor de oudere inwoners van Kessel-Lo. Zij hadden het de jongste weken moeilijk om bus 3 te nemen, omdat door een omleiding heel wat haltes waren geschrapt. Onder meer seniorenverenigingen trokken daarop aan de alarmbel. In samenspraak met de stad is de omleiding nu aangepast. Zo blijven twee haltes toch bediend en komt er een tijdelijke extra halte in de buurt van de wegenwerken. Omdat de nieuwe omleiding wel meer tijd vraagt, zal bus 3 de komende weken niet door het centrum rijden maar vanaf het station rechtstreeks doorrijden naar Gasthuisberg.

Meest gelezen