Malafide merkenregister "WOTRA" probeert ondernemers geld af te troggelen

Zowel het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) als de federale overheidsdienst Economie waarschuwen ondernemers voor een malafide speler die hen geld probeert af te luizen. Voor 989 euro probeert "WOTRA" de ondernemers een handelsmerk te laten opnemen in een register.

Ondernemers die documenten krijgen van de "World Organization for Trademarks", of WOTRA, kieperen die best meteen in de vuilnisbak. Het gaat om een malafide speler uit Hongarije die de ondernemers probeert 989 euro af te troggelen, zogenaamd om hun handelsmerk op te nemen in een register, zo waarschuwt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) donderdag. Ook de federale overheidsdienst Economie waarschuwt voor de maatschappij.

Er duiken regelmatig berichten op over zogenoemde ronselaars, die proberen ondernemers geld af te luizen met de belofte hun gegevens op te nemen in bijvoorbeeld beroepengidsen. 

Het NSZ vreest dat WOTRA veel slachtoffers kan maken, omdat het een nieuwe opgedoken naam is. "Uw merk staat trouwens geregistreerd bij het BOIP, het zogenoemde Benelux-merkenbureau, en dat volstaat. Het BOIP is de officiële instantie voor de registratie van merken, modellen en tekeningen in het Benelux-gebied", aldus de ondernemersorganisatie.

Op de website van de federale overheidsdienst Economie staat een lijst van maatschappijen waarvoor ondernemers best op hun hoede zijn. Ook WOTRA staat daar al tussen.

Meest gelezen