Brokstukken in metrostation IJzer: station is opnieuw open

In Brussel is het metroverkeer gisteren tijdelijk onderbroken geweest omdat er in het station IJzer kleine brokstukken uit het plafond waren gevallen. Dat was het gevolg van bovengrondse werken, aldus de MIVB. Het station is vanmorgen weer geopend.

"Het gaat niet om grote brokstukken, maar eerder om betonschilfers", zegt Guy Sablon van de MIVB. "Maar als er een metro met hoge snelheid tegen die schilfers rijdt, dan kan dat natuurlijk wel heel wat schade veroorzaken. We hebben dan ook meteen beslist om het station te sluiten en het metroverkeer te onderbreken." 

Gisteravond om 18.15 uur kon dat verkeer weer hernemen. Er werd ook beslist om in het metrostation een aantal beveiligingswerken te doen, en die werden afgelopen nacht uitgevoerd. Om 10 uur vanmorgen ging het station weer open.

Meest gelezen