Nog geen oplossing voor verzakte huizen in Riemst

Het gemeentebestuur van Riemst is samen met experts nog altijd op zoek naar een manier om de vier getroffen woningen te stutten. Vandaag komen er opnieuw gespecialiseerde firma's ter plaatse.

De vier woningen zijn verzakt nadat een waterlek in de buurt een grote grondverzakking veroorzaakte. Dinsdag kwam een firma uit Gent de woningen al horizontaal stutten zodat de gevels niet op de straat zouden vallen. "Maar nu moeten de woningen ook verticaal gestut worden", zegt burgemeester Mark Vos.  "Dat is nodig om de veiligheid van de mensen te verzekeren die in de woningen stabilisatiewerken moeten uitvoeren". Het zal wellicht geen gemakkelijk opdracht worden omdat de ondergrond in en rond de woningen door de verzakking onstabiel is.

Vandaag komen er nieuwe gespecialiseerde bedrijven kijken hoe de klus kan geklaard worden. Burgemeester Vos wil op korte termijn ook overleg met de Watergroep. "Als we weten wat de breuk in de waterleiding veroorzaakt heeft, moeten we samen met de Watergroep snel onderzoeken of oude leidingen in de buurt van mergelgroeves niet aan vervanging toe zijn".   

Meest gelezen