Videospeler inladen...

Tandenstoker tussen de deur in Evergem/Assenede? Opgepast voor dieven

De politiezone Evergem/Assenede waarschuwt voor een bijzondere dieventruc om te weten of inwoners al dan niet thuis zijn. Dieven gebruiken daarvoor tandenstokers. Er liepen al zo'n 10 meldingen binnen.

De politie kreeg in de loop van vandaag tien meldingen inwoners over tandenstokers die opdoken tussen deurstijlen -en posten. Agenten vermoeden dat potentiële dieven de tandenstokers er aanbrengen om te zien of de inwoners al dan niet thuis zijn en zo uit te maken of de woning een interessant doelwit is. Yves Tuytschaever van de politie: "Het zou een signaal kunnen zijn van een mogelijke toekomstige inbraak. Als de tandenstoker tussen de deurlijst zit en je doet de deur open dan valt die. Als die blijft zitten ben je afwezig of met vakantie. Zo zien de dieven meteen welke woningen ze later kunnen bezoeken." 

Familie en vrienden beter waakzaam

Mensen die op de woning passen van iemand die op vakantie is, kijken beter goed uit. Een tandenstoker op een vreemde plaats weghalen en de politie bellen is de boodschap. "We vragen iedereen om ons op de hoogte te brengen. Zo kunnen we dit vreemde fenomeen in kaart brengen. We zijn extra gealarmeerd omdat er net één succesvolle inbraak is gebeurd en twee pogingen zijn geweest."

We hopen dat we ongelijk hebben

De politie kan de theorie niet bewijzen omdat er nog niemand betrapt is bij het plaatsen van de tandenstokers. Het zou bijvoorbeeld ook om een flauwe grappenmaker of een groepje jongeren kunnen gaan die zich vervelen. Ze nemen nu het zekere voor het onzekere en vragen iedereen om de ogen open te houden. 

Meest gelezen