Vlimmeren viert wereldrecord "langste rijdende fietsenketting"

In Vlimmeren, bij Beerse, hebben ze het wereldrecord "langste rijdende fietsenketting" verbroken. Exact 1921 mensen reden in een lange ketting achter elkaar van Vlimmeren naar Wechelderzande. Daarmee is het vorige record uit Bangladesh verbeterd en komt Vlimmeren in het Guiness Book of Records.

Onzekerheid

Het is dus gelukt en de deelnemers waren er lange tijd niet zeker van of ze het zouden halen. "Het was boven onze eigen verwachtingen. We dachten de hele tijd: dit lukt nooit. Maar dan kwamen de verlossende woorden en toen was het van: Whoa", vertelt een van de deelneemsters.

Jong en oud

Het is een record dat helemaal gedragen wordt door de Vlimmerse bevolking, vertelt organisator Luc Dockx. "We hebben er enorm van genoten om zowel kleine kindjes van 6 jaar te zien deelnemen en te zien slagen als mensen van 86 jaar."

De recordpoging was een opwarmertje voor de jaarlijkse populaire Worstenfeesten in Vlimmeren die op 17 augustus starten. 

Meest gelezen