Hao Hao in haar verblijf in Pairi Daiza in 2016.

Voorlopig geen babypanda in Pairi Daiza: inseminatiepoging bij Hao Hao mislukt

In het dierenpark Pairi Daiza in Brugelette komt er voorlopig geen uitbreiding van de pandafamilie. De poging tot kunstmatige inseminatie van het vrouwtje Hao Hao is mislukt, zo schrijft Pairi Daiza op zijn Facebook-pagina. 

"Wekenlang hebben wij geduimd en vol spanning gewacht (net zoals jullie)… Helaas zal onze mooie Hao Hao ons dit jaar geen panda baby’tje schenken", zo staat er op Facebook.

"Ook al zijn de slaagkansen bij een inseminatie heel laag (maar 20 procent van de pogingen werpen hun vruchten af bij de reuzenpanda’s) konden we het niet laten om (heel) hard te hopen."

"We slikken het nieuws heel even door… en zo dadelijk gaan we weer dubbel zo hard werken om bedreigde diersoorten in stand te houden!", zo besluit het dierenpark. 

In april van dit jaar had Pairi Daiza laten weten dat Hao Hao opnieuw kunstmatig bevrucht was met het zaad van de tweede reuzenpanda in het dierenpark, Xing Hui. Maar die poging is dus niet geslaagd.

Een eerdere inseminatiepoging in februari 2016 had wel succes: op 2 juni van dat jaar werd er een mannelijk jong geboren, dat later Tian Bao werd genoemd. Het was het eerste pandajong dat in ons land geboren werd. 

Panda Tian Bao tijdens de persconferentie op 15 september 2016 waarop zijn naam bekend werd gemaakt.

Meest gelezen