Wandelen van zitbank naar zitbank in Oostende

Je kan in Oostende voortaan wandelen van zitbank naar zitbank. De stad heeft zes nieuwe wandelroutes gemaakt en elke wandeling is zo uitgestippeld dat er maximum 250 meter afstand is tussen de rustpunten. Schepen van Seniorenbeleid Nancy Bourgoignie wil met de Zilverroutes vooral de oudere inwoners van Oostende aan het wandelen krijgen.

"Eén van de wandelroutes gaat echt over de strekdam in Oostende", zegt schepen Bourgoignie. "Dan is het ook echt belangrijk om die mensen daarnaartoe te leiden. Aan te geven waar ze ergens kunnen uitrusten vooraleer je werkelijk tussen de zee kunt gaan wandelen. Eén ding is zeker: wij willen onze senioren laten bewegen."

Ook de openbare toiletten zijn duidelijk aangeduid op de Zilverroutes. De kortste wandeling is anderhalve kilometer. Stevige stappers kunnen gaan voor meer dan drie kilometer. Je vindt de wandelroutes in Oostende in verschillende openbare gebouwen.

Meest gelezen