Als vaders het ietsje anders durven te doen…

Hoe iedere vader ook zijn best doet, toch zijn er vaders die soms dat ietsje meer te bieden hebben in de relatie tot hun kinderen. Zoals Chatchai 'Sam' Panuthai bijvoorbeeld, die zich vorig weekend in vrouwenkleren tooide om samen met zijn 2 kinderen Moederdag in Thailand te vieren. Opdat de kinderen zich niet uitgesloten zouden voelen, na een echtscheiding waarna de moeder naar Europa verhuisde. Zijn verhaal ging snel viraal, net zoals die van een aantal andere vaders de afgelopen jaren. Juist omdat ze net dat ietsje anders durfden te doen.

Kornpat Ae Sukhom, die de beelden maakte, op Buzzfeed News: "Iedereen vond de verkleedpartij plezant en wilde met hem op de foto. Ook al vermoed ik dat zijn kinderen niet echt beseften wat er gaande was en waarom hun vader in een jurk gekleed was."

"We zijn verrast door de respons op de video, al is die gelukkig vrijwel steeds positief en steunen velen het initiatief van deze vader." Het filmpje werd al meer dan 6 miljoen keer bekeken op Facebook:

En wat dacht u van volgende 5 vaders die hun ouderschap een trapje hoger brachten en wier verhalen daarna wereldwijd opgepikt werden?

Toen de tienerdochter van Scott Mackintosh, uit de Amerikaanse staat Utah, in september 2013 weigerde om tijdens een gezinsuitstap haar volgens haar moeder te korte korte broek door een ander kledingstuk te veranderen, besloot de vader een oude jeansbroek stuk te snijden tot net onder de billen en deze zelf te dragen tijdens de geplande uitstap. Dit om zijn dochter duidelijk te maken dat zo’n korte broek minder schattig is dan ze zelf zou kunnen denken. Daarbij droeg vader Scott een T-shirt met de tekst "Best. Dad. Ever." De dochter bleek snel haar lesje geleerd, want tijdens de uitstap bleef ze vaak alleen in de auto zitten. "Om de schande draaglijker te maken", aldus de vader.

Het is niet altijd even makkelijk je kinderen te motiveren om hun best te doen op school. Dus greep deze vader naar de grote middelen in maart 2017. Tijdens een basketbalwedstrijd van de Cleveland Caveliers, waarvan hij een trouwe supporter was, toonde de vader een bord met een duidelijke mededeling: "Thomas, maak dat je punten beter zijn en dan zal je de volgende keer hier naast me aanwezig zijn", voorzien van een triest ogende emoji. "Zeker en vast heeft hij een nominatie beet voor de titel 'Vader van het jaar'", concludeerde nieuwswebsite Today alvast.

Het startte op de eerste dag van het schooljaar 2010-2011: de vader van de 16-jarige Rain Price verkleedde zich als grap om zijn zoon uit te wuiven, toen deze met de schoolbus vertrok. Maar ook al hoopte Rain dat het een van vaders zotte kuren was, papa Dale uit American Fork, in de Amerikaanse staat Utah, vond het zo leuk dat hij er een regelrechte sport van maakte, tot en met de laatste schooldag. Gedurende die volledige periode stond hij iedere dag met een nieuwe verkleedact aan de voordeur. Terwijl zoon Rain zich intussen doodschaamde.

Vader Dale op tv-zender KSL: "Het was mijn manier om mijn zoon te tonen dat ik hem graag zie, ook al gebeurde dat op een ietwat andere manier."

"Ik dacht dat het grappig zou zijn om iets delicaats met gevaarlijke situaties te confronteren. De meesten zien er de grap van in. Al is er ook iemand geweest die reageerde met: "Schiet deze man neer!"" Stephen Crowley uit Dublin, Ierland, maakte er in april 2017 in HUH Magazine alvast geen probleem van om zijn piepjonge dochter Hannah te laten proeven van ronduit gevaarlijke situaties. Voor een kind althans op die leeftijd. Dat allemaal dankzij de techniek van 'photoshop', maar daarom niet minder grappig en opmerkelijk. Al vond iemand op nieuwswebsite Daily Mail alvast: "Deze man is een idioot en hij verdient geen kinderen."

Vader Justin Beadles in mei 2017 op nieuwswebsites Stillwater News Press en News 9: "Terwijl ik met mijn vrouw een origineel idee aan het uitdokteren was voor de laatste schooldag van mijn zoon, kwam ik plots terecht bij de vraag: "Hoe zou het zijn mocht Michael Phelps hem van school afhalen?" Mijn vrouw antwoordde onmiddellijk: "Dat zou geweldig zijn."" Omdat ik triatlon gedaan heb, had ik nog een speedo-zwembroek liggen." En zo verscheen deze vader aan de Stillwater Junior High School, in de Amerikaanse staat Minnesota, dan ook. "Maar ik heb nooit het idee gehad om hem te straffen. Ik wilde hem eigenlijk ook niet in verlegenheid brengen", aldus Beadles nog.

Meest gelezen