Dieter Nijs

Burgerpartijen voorgesteld in Meise en Merchtem

In Meise hebben de partijen Pro Meise en Pro Merchtem zich gisteren voorgesteld. Het gaat om burgerlijsten. De lijsten staan open voor burgers die het niet begrepen hebben op de klassieke partijen.

Volgens woordvoerder Erwin De Clerck moeten Pro Merchtem en Pro Meise een alternatief bieden voor de klassieke partijen: "We zijn heel bewust een burgerpartij. We geloven niet in de kracht van klassieke partijen op lokaal niveau. We denken dat ze op gemeentelijk niveau meer verdelen dan verenigen, dat kan niet de bedoeling zijn."

Burger beslist

Toon Dours uit Merchtem wil de bevolking zoveel mogelijk betrekken bij het beleid. "Zo hebben we eerder dit jaar al aan de bewoners gevraagd wat er moet gebeuren met het Mieregemplein. Dat plein ligt er verwaarloosd bij. We hebben een aantal voorstellen gedaan om dat plein nieuw leven in te blazen maar we vinden dat het de bewoners zelf zijn die moeten kunnen kiezen wat ermee gebeurt."

Beide partijen werken nog aan hun lijsten en zijn nog op zoek naar kandidaten om de lijst te vervolledigen.

Meest gelezen