Cannabisplantage ontdekt na brand in Kerkstraat in Antwerpen

Het heeft vanmorgen vroeg gebrand in een pand op de hoek van Kerkstraat en de Lammekensstraat, in Antwerpen-Noord. Nadat het vuur gedoofd was, ontdekte de brandweer de restanten van een cannabisplantage.

De melding liep iets voor 7 uur vanmorgen binnen. Er sloegen bij aankomst van de brandweer al vlammen door het dak. Het vuur op zich was vrij snel onder controle. Op de benedenverdieping is een restaurant. Daar heeft het niet gebrand, maar is er wel rook- en waterschade. De bovenverdieping brandde volledig uit, een groot deel van het dak raakte ook beschadigd. Er ontplofte ook een gasfles.

Plantage

In het begin was het niet duidelijk of er nog mensen in het gebouw waren, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval. Er vielen geen gewonden. Nadat de brand geblust was, ontdekte de brandweer op de zolderverdieping wel een kleine cannabisplantage. Mogelijk is dat de oorzaak van de brand. Er is een onderzoek gestart.

Meest gelezen