Gisteren nog maar ten huwelijk gevraagd, morgen al trouwfeest

Gisteren nog maar ten huwelijk gevraagd en morgen al een trouwfeest? Het lijkt een scenario uit een tv-serie, maar het is realiteit voor een koppel uit Lochristi. De man lokte zijn vriendin mee naar de garage van het Sint-Lucas-ziekenhuis in Gent, waar er grote spandoeken hingen met de vraag: "Liefje, wat denk je? Nu zaterdag trouwen?"

Acht jaar geleden trouwde het koppel al voor de wet, maar zonder veel gedoe en zonder feest. Dat zou er later wel eens van komen. En die later, dat is nu. Opvallend: de vrouw wist van niets, tot ze de vraag kreeg of ze zaterdag wilde trouwen. "Ik koos ervoor om alles helemaal alleen voor te bereiden en te plannen zodat mijn vriendin de stress op voorhand niet zou hoeven te ervaren."

De man hing spandoeken op in de garages van het AZ Sint-Lucas in Gent, waar de vrouw werkt. De tekst op de spandoeken was duidelijk: "Liefje, wat denk je, nu zaterdag trouwen?". 

Lees verder onder de foto.

Trouwen

De bruidegom slaagde erin zijn feest met 220 gasten te organiseren zonder dat de bruid iets in de gaten had. Zelfs de bruidsjurk koos hij zelf. Maar daarvoor kreeg hij wel hulp van vrienden en familie. 

"Eerst heb ik iedereen een mail gestuurd om ze op de hoogte brengen, met een geheim e-mailadres dat ik er speciaal voor heb aangemaakt. Ik heb iedereen gevraagd het voor zich te houden en er zeker niets over te lossen. Het is wonderwel goed gelopen, ze wist echt van niks."

Meest gelezen