Videospeler inladen...

Onweer houdt vooral in Wallonië lelijk huis: 2 gewonden in Luik door mini-tornado

Het onweer dat de afgelopen uren over ons land trok, heeft vooral in Wallonië lelijk huisgehouden. Door een mini-tornado in Hamoir, in Luik, vielen er twee gewonden. En in de provincie Namen moest de brandweer al bijna 200 keer uitrukken door hevig onweer in Philippeville.

Het onweer heeft in het zuidelijke deel van ons land flink wat overlast veroorzaakt. Rond half zeven vanmorgen werd het plaatsje Hamoir, in de provincie Luik, getroffen door een mini-tornado. Het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd. Een kampplaats, waar momenteel een dansgroep op kamp is, werd getroffen. Eén lid brak zijn pols door een vallende tak. Ook een camping in de gemeente werd zwaar getroffen. Er vielen enkele bomen op de caravans. Verschillende caravans werden vernietigd en één vrouw moest met een bekkenbreuk naar het ziekenhuis. De bewoners werden ondergebracht in de kantine.

Lees verder onder de foto's.

Bron: RTBF

In Izier, een deelgemeente van Durbuy moest een scoutskamp geëvacueerd worden door het onweer. Hun tenten waren weggevlogen, maar niemand raakte gewond. Zo'n 70 scoutsleden uit Vilvoorde moesten de nacht doorbrengen in een zaal in Tohonge. Ze komen waarschijnlijk een dag vroeger naar huis. Ook in Barvaux en Erezée woedde het onweer hevig. Een 15-tal bomen sneuvelde er.

Ook Namen kreeg het zwaar te verduren. Vannacht moest de brandweer bijna 200 keer uitrukken door een hevig onweer in Philippeville, Walcourt en Florennes. De brandweer moest vooral uitrukken voor afgerukte daken, ondergelopen wegen, omgevallen bomen en beschadigde elektriciteitsleidingen.

Meest gelezen