Ook slachtoffer van steekpartij in Aalst is aangehouden

De man die dinsdagavond werd neergestoken in een café in Aalst, is nu ook aangehouden. Dat gebeurde ook al met de aanvaller, hij wordt beschuldigd van poging tot moord. Het slachtoffer was even in levensgevaar en kon niet verhoord worden. Nu is zijn toestand stabiel, hij is overgebracht naar de gevangenis.

Het slachtoffer van de steekpartij dinsdag in Aalst herstelt van zijn verwondingen in de ziekenboeg van de gevangenis van Brugge. De man was in kritieke toestand na een steekpartij dinsdag in Aalst. Twee mannen kregen er toen ruzie en in een café liep het helemaal uit de hand.

Eva Brantegem van het parket: "Het slachtoffer, de man die de messteek kreeg, verkeerde in eerste instantie in levensgevaar. Nu is dat niet meer zo en is de man ook verhoord. Uit de gegevens die we nu hebben, blijkt dat de man ook boter op het hoofd heeft. Want, aan de messteek gingen wederzijdse slagen en verwondingen vooraf. En omwille van het aandeel van die man in de vechtpartij is ook hij aangehouden."

Belager beschuldigd van poging tot moord

De man die de messteek uitdeelde, werd eerder al aangehouden voor poging tot moord. Het is onduidelijk wat er precies gebeurd is.

Dinsdagavond ontstond er in Aalst een ruzie tussen twee jonge mannen die elkaar zouden kennen. Die draaide uit op een vechtpartij. Eén man vluchtte een café binnen.

De andere man kon hem daar volgen en stak er hem neer in de rug. Cafégangers konden de hulpdiensten verwittigen. De politie kon de belager iets later inrekenen. 

Meest gelezen