Videospeler inladen...

Scouts Vilvoorde keren terug van kamp na zwaar onweer

Het onweer van afgelopen nacht heeft vooral in Wallonië veel schade tot gevolg gehad. Scouts & Gidsen Vilvoorde moesten daardoor vrijdag hun kamp in Durbuy stopzetten. Hun grote tenten zijn gescheurd en in de tenten van de kleinste leden is water binnengestroomd.

De eettent en de tent van de kookploeg zijn in de nacht van donderdag op vrijdag gescheurd door de hevige wind tijdens het onweer. "De grote tenten die zorgen voor het dagelijkse leven op kamp zijn beschadigd", zegt leider Brent. "Toen de kleinste leeftijdsgroep al in haar tent lag, begon water binnen te lopen door de felle regen. Verschillende slaapzakken zijn nat geworden."

Turnzaal

"Ik was op zoek naar een plaats waar de leden konden schuilen. Maar toen hebben ze de brandweer gebeld en hebben mensen uit Ozo (een gehucht bij Durbuy) hebben ons naar een turnzaal gebracht waar de kleintjes droog konden slapen", vertelt Brent. "De andere leden hebben gewoon overnacht op de kampplaats zelf, hun tenten waren wel nat, maar alleen bij de kleinsten is er water binnen gelopen."

Kamp stopgezet

Er raakte niemand gewond, en alle ouders zijn intussen op de hoogte van de situatie. Toch moet Scouts Vilvoorde vervroegd terugkeren. "De meesten hebben wel een schrik gepakt denk ik", zegt de leider. "Het is hier ook nog allemaal vrij nat; dus om dingen te drogen is dat ook niet praktisch." Alle leden van de scoutsgroep zouden vrijdagnamiddag om vier uur moeten aankomen in Vilvoorde. De leiding en de Jin's blijven nog ter plekke om alles op te ruimen.

VIDEO: herbekijk hieronder de reportage uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen