Ontsnapte slang op wandel in Leuvense winkelstraat

In Leuven zijn de brandweer en de politie vannacht uitgerukt voor een slang die ontsnapt was in de Diestsestraat. Een getuigen belde de hulpdiensten omdat ze een slang in de winkelwandelstraat zag kruipen.

Toen de brandweer aankwam, zagen ze het dier nog net in het keldergat van een winkel kruipen. Het dier is ongeveer een meter lang en oranje-rood gekleurd. De politie vermoedt dat het om een korenslang of een rattenslang gaat, beide niet giftige slangen.

In de kelder

Volgens buurtbewoner Leroy zou het mogelijk gaan om een dier dat ontsnapt is bij een van de buren. "Enkele weken is mijn bovenbuurman komen aanbellen om te zeggen dat zijn slang ontsnapt is. Waarschijnlijk gaat het om dat diertje. Ik ben blij dat hij terug is, maar ik had hem toch liever niet in de kelder gehad."

"Zand erover"

Omdat de buurman afgelopen nacht niet gecontacteerd kon worden dichtte de brandweer het keldergat af met een zandzak, zodat het dier niet opnieuw de winkelwandelstraat zou opzoeken. Later vandaag wordt dan geprobeerd om de eigenaar en het dier opnieuw samen te brengen.

Meest gelezen