Uitgaande jongeren veroorzaken overlast in Knokke-Heist

In Knokke-Heist lopen er al enkele dagen drie overlastploegen van de politie rond. Vooral 's nachts, want er zijn problemen met jongeren in de uitgaansbuurt.

Vooral in de Congostraat, aan discotheek The Scoop, maken jongeren 's nachts overdreven veel lawaai. En er waren ook vechtpartijen op straat. Dat is blijkbaar een probleem dat elk jaar terugkeert in de eerste weken van augustus. De politie heeft al verschillende jongeren opgepakt. "Het gaat op zich niet om zware misdrijven", zegt Frederic Neyrinck van de politie van Knokke-Heist, "lawaaioverlast en hier en daar een schermutseling, vaak gewoon haantjesgedrag. Maar we willen voorkomen dat het uit de hand loopt."

Burgemeester Lippens: niet overdrijven

Burgemeester Lippens van Knokke-Heist roept op om rustig te blijven. "We zijn allemaal jong geweest", zegt hij over de overlast. "De mensen kunnen tegen niets meer."

Meest gelezen