Verdachte branden in Beringen en Lanaken

De brandweer is afgelopen nacht twee keer opgeroepen voor branden die waarschijnlijk zijn aangestoken. In Beringen brandde het in de oude rijkswachtkazerne aan de Koerselse Steenweg. In Lanaken brandde een auto uit.

In de oude rijkswachtkazerne in Beringen stond een stapel hout in brand. De rijkswachtkazerne staat al jaren leeg, en krijgt vaker ongewenst bezoek.

Het was een buurtbewoner die gezien had dat er brand was, de schade bleef beperkt. De kazerne zal op termijn trouwens afgebroken worden om plaats te maken voor woningen en appartementen.

Politie en parket onderzoeken ook nog een mogelijke brandstichting in Lanaken. Op een oprit aan de Koning Albertlaan  is daar een auto uitgebrand. Omdat het om een verdachte brand ging, werden deskundigen én een politiehond opgeroepen om een sporenonderzoek te doen. 
 

Meest gelezen